ZMĚNIT MÍSTO

Rodinný dům u Příbrami zřejmě zapálil blesk, škoda je 1,5 mil.Kč

21.10.2013


    21. října 2013 - Vysoká u Příbramě (Příbramsko)  (ČTK) - Ve Vysoké u Příbramě hořel v noci na dnešek rodinný dům. Plameny napáchaly škodu za 1,5 milionu korun, nikdo nebyl zraněn. Příčinou požáru byl zřejmě zásah blesku, sdělila ČTK mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.
    Hasiči na místo vyjížděli v neděli kolem 18:00, o dvě hodiny později dostali požár pod kontrolu a zcela zlikvidovat se jim ho podařilo o půlnoci. Podle Kostkové budova procházela rekonstrukcí. "Hořela střecha, na půdě uskladněný stavební materiál a především polystyreny, oheň se dostal i do přízemí," uvedla mluvčí.
    Napilno měli na Příbramsku kvůli večerní bouřce také záchranáři. V Modřovicích ošetřovali mladou ženu, kterou údajně zasáhl blesk. Po příjezdu na místo ale zjistili, že blesk uhodil do domu v sousední Vysoké, nikoliv do budovy v Modřovicích, kde se žena nacházela. Pacientka byla při vědomí a stěžovala si na brnění v rukou, zdravotníci ji převezli do příbramské nemocnice. Jestli ji skutečně zasáhl blesk, není podle Vojtové známo.
    Další požár hasiči v noci likvidovali v Chotýšanech na Benešovsku, kde hořela dřevěná chatka. Oheň způsobil škodu za 50.000 korun, příčinu vyšetřovatelé zjišťují.
    khj jpt

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu