ZMĚNIT MÍSTO

Tropická bouře Beta zasáhla Houston

23.09.2020

Tropická bouře Beta udeřila na jihovýchodní Texas a přinesla do oblasti měst Galveston a Houston záplavy. Během pondělí voda zaplavila místní silnice včetně části dálnic 69 a 45. V polovině týdne se bouře přesune z pobřežních oblastí do Louisiany o síle tropické deprese.

Tropická bouře Beta zasáhla část Houstonu v pondělí večer. Kromě silných nárazových větrů jí doprovází vydatné deště, které během několika hodin rozpoutaly bleskové povodně. Za uplynulé dva dny spadlo v Houstonu a Galvestonu přes 300 milimetrů srážek.

Bouře Beta přistála ve vzdálenosti 110 kilometrů od Houstonu na poloostrově Matagorda. Krátce na to musela pobřežní hlídka zachránit muže, který se plavil na své lodi v rozbouřeném moři kolem města Port Aransas v Texasu.

Tropická bouře Beta už zasáhla tři desítky krajů v Texasu a guvernér Greg Abbott v nich vyhlásil stav katastrofy. Od středy bouře bude nadále oslabovat až na tropickou depresi a s největší pravděpodobností zasáhne Louisianu a Mississippi. Guvernér John Bel Edwards okamžitě reagoval na varování meteorologů a vyhlásil v zemi výjimečný stav.

Přívalové deště prozatím nejvíce způsobují dopravní komplikace. Stovky automobilů uvízlo na zaplavených místních silnicích a dálnicích. Záplavy v ulicích překvapily i obyvatele jihozápadního Houstonu. Voda zde zaplavila ulice a stojící automobily a hasiči museli provést dvě desítky evakuací.

V Texasu bylo z důvodu obav před hrozbami bouře uzavřeno i velké množství škol a všichni žáci přešli na distanční výuku. Podle policejního šéfa Garyho Phillipse od úterního večera voda začala klesat a brzy začne vyčíslování škod ve městě Houston.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.