ZMĚNIT MÍSTO

Na západní Evropu pomalu směřuje velký bouřkový systém

29.09.2020

Ve vodách Atlantického oceánu se utvořil rozsáhlý bouřkový systém, který by se začátkem září mohl proměnit ve větrnou bouři. Momentálně se bouřkový systém pomalu přesouvá do Irska a Velké Británie. Bouřkový systém přinese začátkem října silné větry a vydatné dešťové srážky do Velké Británie, Irska a nadále bude směřovat k Francii a Španělsku.

Meteorologové se domnívají, že bouřkový systém bude nadále zesilovat a od října by se mohl stát větrnou bouří, která zasáhne severozápadní Evropu. Silné deště dorazí do oblasti Velké Británie už v polovině týdne a postupně zasáhnou i severní Francii.

Je velmi pravděpodobné, že z bouřkového systému se utvoří nejméně dvě samostatné bouře. První z bouří zasáhne Britské ostrovy ve čtvrtek a druhá později v noci udeří v Irsku a postupně bude směřovat na sever Francie.

Jakmile bouře vstoupí na území Francie, pravděpodobně setrvá až do konce týdne a přinese vydatné srážky. V dalším týdnu už bouřkový systém ovlivní i počasí v severním Španělsku a Německu. Silné srážky a nárazové větry v polovině příštího týdne dorazí i do velké části Balkánského poloostrova.

Největší srážkové úhrny ve spojitosti s bouřkovým systémem očekávají meteorologové o víkendu. Ve Velké Británii, Francii a na severu Španělska spadne průměrně kolem 50 - 100 milimetrů deště. V oblasti Alp může spadnout i více než 150 milimetrů deště.

Bouři budou většinou doprovázet větry vanoucí rychlostí 60 - 80 kilometrů za hodinu. Pokud se vyplní scénář meteorologů a dojde k zesílení bouře, mohly by se větry pohybovat až rychlostí 100 kilometrů v hodině.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.