ZMĚNIT MÍSTO

Sýrii, Libanon a Izrael zasáhly lesní požáry

10.10.2020

Na mnoha místech Sýrie, Libanonu i Izraele zuří ohromné lesní požáry, které si už vybraly dvě oběti na životech. Několik desítek osob muselo být převezeno do nemocnic a další tisíce obyvatel muselo opustit své domovy. Všichni hasiči bojují s rychle se rozšiřujícími požáry, které spálily i stovky hektarů zemědělské půdy.

Podle úřadů v Sýrii momentálně hoří po celé zemi nejvíce požárů v historii. Nejvíce byly zasaženy provincie Lataka a Tartus na pobřeží a centrální provincie Homs. Hasiči jen v těchto provinciích zápasí s osmdesáti požáry. Podle tiskové agentury Sana byly ve městech Banias a Qarda vypáleni i některé domy.

Plameny ve městě Qardah v Sýrii poškodily i budovu státní tabákové společnosti. Jednu chvíli se zdálo, že požár pronikne až k nemocnici, ale hasičům se nakonec jeden z požárů podařilo včas uhasit. Na pomoc při hašení požáru u města byly povolány i čtyři hasičské sbory z hlavního města Damašku.

Podle meteorologů byly požáry vyvolány už druhou vlnou veder, která tuho oblast postihla. Lesní požáry sužují i nedaleký Libanon a Izrael. Hasiči zde bojují s více než stovkou požárů už od čtvrtka. Obě země už mobilizovaly většinu hasičského personálu.

Většina menších požárů už byla uhašena, ale některé se nedaří zkrotit. Jedná se zejména o požáry v horských oblastech Chouf a Akkar v Libanonu. Na pomoc s hašením byly povolány i armádní vrtulníky, které mohou hasit požáry v těžko přístupných oblastech.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.