ZMĚNIT MÍSTO

Hurikán Delta zasáhl Louisianu

12.10.2020

Louisianu už zasáhl v letošním roce druhý hurikán, který způsobil ohromné škody. Hurikán Delta přinesl silné větry vanoucí rychlostí až 160 kilometrů za hodinu a přívalové deště, které sužují jihozápad USA a oblast Mexického zálivu. Potom, co hurikán vstoupil na pevninu, postupně oslabil na tropickou depresi.

Největší škody způsobily silné nárazové větry a také vydatné dešťové srážky. Nadměrné srážky meteorologové zaznamenávají napříč státy Louisiana, Alabama a Severní Karolína. V Louisianě záchranáři a vojáci během pátku evakuovali desítky osob. Podle všech dosavadních informací zahynuly během řádění hurikánu nejméně dvě osoby.

Jihozápad USA se ještě nestihl vzpamatovat z řádění hurikánu Laura, který v srpnu zabil dvanáct obyvatel a natropil škody ve výši několika miliard dolarů. O víkendu byl v Baton Rouge svolán briefing, na kterém guvernér Louisiany John Bel Edwards naznačil, že hurikán Delta sice nebyl tak silný jako Laura a škody na majetku budou zcela jistě menší.

Vyčíslení škod potrvá ještě několik dní. Mezitím se stará tři tisíce vojáků národní gardy o dodávky potravin a pitné vody do nejhůře zasažených oblastí. Vojáci se zároveň starají o odklízení pozemních komunikací a podílejí se na záchranných a pátracích operacích.

Hurikán Delta napáchal nejvíce škod ve městě Lake Charles. Během pátku a soboty bylo hlášeno více než tři sta tisíc výpadků elektřiny v Louisianě. Velké škody způsobily i vyvrácené vzrostlé stromy. Úředníci evidují mnoho zničených automobilů a domů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu