ZMĚNIT MÍSTO

Bouře v Oklahomě zapříčinila rozsáhlé výpadky elektřiny

28.10.2020

Oklahomu zasáhla neobvykle silná zimní bouře, při které bylo poničeno elektrické vedení u více než tří set tisíc domácností. Rozsáhlé výpadky elektřiny způsobila více než centimetr tlustá vrstva ledu, díky, které popraskaly dráty elektrického vedení. V Oklahomě byl od úterý vyhlášen výjimečný stav ve čtyřech desítkách krajů.

Úterní zimní bouře, kterou doprovázely sněhové přeháňky na krátkou dobu omezila dopravu v Oklahoma City. Hasiči zde museli vyjíždět k desítkám dopravních nehod a zároveň odstraňovali ze silnic popadané stromy. Největší nebezpečí pro obyvatele Oklahomy momentálně představují stovky poničených stožárů vysokého napětí. Všem občanům bylo doporučeno, aby se drželi v bezpečné vzdálenosti od stožárů a transformátorů.

V Oklahoma City se ocitlo bez elektřiny desítky tisíc obyvatel a mnozí z nich uvízli ve výtazích, které byly v důsledku výpadku elektřiny dočasně mimo provoz. Nejvíce výpadků elektřiny je evidováno v metropolitní oblasti města.

Hasiči mají plné ruce práce s odstraňováním popadaných větví a stromů na pozemních komunikacích. Silničáři nepřetržitě solí silnice, aby se zbavili vrstvičky ledu, která se stala osudnou pro mnoho účastníků provozu. Po celé Oklahomě musely být i dočasně uzavřené školy a byla jim nařízena distanční výuka. Zároveň byly z důvodu nebezpečí bouře zavřeny i kostely, univerzity a úřady.

Zimní bouře prvně přinesla sněhové srážky do Montany, následně se přehnala přes Nové Mexiko do státu Panhandle v Texasu. Bouře Billie srazila ve všech státech včetně Kansasu teploty pod bod mrazu a vytvořila centimetr tlustou ledovku na silnicích. Během řádění bouře muselo být několik obyvatel převezeno do nemocnice s menšími zraněními, ale nikdo nepřišel o život.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu