ZMĚNIT MÍSTO

Středozápad a severovýchod USA zasáhly bouře

16.11.2020

Momentálně proniká do Ohia, Pensylvánie, Illinois a Michiganu studená fronta, která přináší četné bouře a především ničivé větry. Bouře zapříčinily výpadky elektřiny u takřka milionu domácností a hasiči musí nepřetržitě odklízet popadané stromy.

Největší škody napáchaly bouře v Ohiu. Bohužel zde přišla jedna osoba o život, když na ní padl strom. Jenom v Ohiu je evidováno kolem 330 tisíc výpadků elektřiny a na mnoha místech padající stromy poškodily elektrické vedení i domy.

V závěru minulého týdne převládala studená fronta i v Michiganu. Jenom za neděli zde bylo bez proudu 220 tisíc domácností. Bouřkový systém dále zasáhl i Pensylvánii, kde bylo nahlášeno sto tisíc výpadků elektřiny. Jak studená fronta pokračovala, postupně zasáhla i Illinois a New York.

Podle meteorologů postupuje studená fronta postupně od středozápadu na severovýchod a doprovází ji větry vanoucí rychlostí až 110 kilometrů za hodinu. Nejsilnější větry byly zaznamenány na březích Erijského jezera v neděli večer.

Silné větry byly zaznamenány i v Chicagu. Na letišti byla naměřena rychlost větru v nárazech 100 kilometrů za hodinu. Silný vítr způsobil škody na majetku nejvíce v oblasti velkých jezer. Vítr zničil desítky střech a poškodil stovku budov.

Začátkem týdne se přidají i vydatnější sněhové přeháňky v oblasti velkých jezer. V polovině týdne se studená fronta přesune i na Wisconsin. Vydatnější sněhové přeháňky lze očekávat spíše ve vyšších polohách a v polovině týdne i v Pensylvánii a Západní Virginií.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.