ZMĚNIT MÍSTO

Nedaleko Rena v Nevadě propukl požár

18.11.2020

V úterý se začal nebezpečně rychle rozšiřovat lesní požár v Nevadě a brzy začne ohrožovat i některé domy v oblasti Caughlin Ranch ležící blízko Rena. V současné době dochází k preventivní evakuaci některých obyvatel. Plameny pohání vítr vanoucí rychlostí až 100 kilometrů za hodinu a nekontrolovatelně se šíří.

Podle všech dosavadních informací od hasičů, kteří bojují s požárem, zatím nikdo nebyl zraněn. Plameny zatím poškodily několik domů a jeden z nich byl zcela spálen. Požár prozatím ohrožuje kolem pěti set budov, ze kterých bylo evakuováno několik stovek obyvatel.

V oblasti Caughlin Ranch už zasahuje přes sto hasičů a za pomoci těžké techniky zdolávají požár řádící na ploše několika hektarů. Práci jim komplikuje silný nárazový vítr, který předpovídají meteorologové i v následujících dnech.

Varování před silným větrem platí v oblasti města Reno už od počátku týdne. Pokud se vyplní předpověď, měly by v půlce týdne dorazit i dešťové přeháňky, které zpomalí požár. Policie v Renu podotkla, že ve městě byl zřízen útulek pro evakuované obyvatele. K tomuto účelu dočasně poslouží seniorské středisko Washoe.

Požár už způsobil i tisíce výpadků elektřiny a uzavřel některé silnice. V důsledku proměnlivého proudění větru se pohybuje několika směry a není jisté, kdy se ho podaří hasičům zcela uhasit. Celá oblast města Reno se ponořila do oblaku kouře a výrazně se zde snížila viditelnost i kvalita ovzduší.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.