ZMĚNIT MÍSTO

Od poloviny prosince se v Česku výrazně ochladí

22.11.2020

Do Česka dorazily mrazy už o víkendu a na mnoha místech klesla teplota až na -4 stupně Celsia. Na hřebenech hor a na Vysočině napadly první sněhové srážky a poměrně chladné klima by nás mělo provázet i na začátku prosince. Výraznější ochlazení včetně sněhových srážek meteorologové očekávají až v polovině prosince.

Poslední týden v listopadu nás budou provázet denní teploty, které nepřekročí 5 stupňů Celsia a noční se budou pohybovat kolem - 2 stupňů. Sněhové přeháňky se mohou vyskytnout jen ojediněle ke konci týdne.

Začátkem prosince dojde k mírnému vzestupu teplot, které se mohou vyšplhat až na 8 stupňů Celsia. Teploty v noci se budou pohybovat kolem bodu mrazu a z rána očekávejte mlhy. Ke konci prvního prosincového týdne bude přibývat oblačnosti i dešťových a ve vyšších polohách sněhových srážek.

V půlce měsíce výrazně poklesnou noční teploty až na -8 stupně Celsia. Denní teploty se budou pohybovat okolo bodu mrazu a na jižní Moravě by mohly vystoupit až na pět stupňů Celsia. Ve druhé polovině měsíce by mělo mrznout už i během dne na většině míst České republiky.

Meteorologové očekávají, že období od konce listopadu do poloviny prosince bude srážkově spíše podprůměrné. Vydatnější sněhové přeháňky by mohly spadnout na některých místech až v závěru měsíce. Většinou se však bude jednat o oblast Šumavy, Krkonoš, Jeseníků a Moravskoslezských Beskyd.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.