ZMĚNIT MÍSTO

Na východní pobřeží USA míří zimní bouře

16.12.2020

Více než 60 milionů obyvatel bylo varováno před blížící se zimní bouří, která přinese na východní pobřeží USA silné větry a vydatné sněhové přeháňky. Bouře by měla v plné síle dorazit během čtvrtka tohoto týdne a zasáhne oblast od Georgie až po Novou Anglii.

Pokud se naplní obavy meteorologů, bouře přinese do některých států až 60 centimetrů sněhu. Největší obavy panují z možných výpadků elektřiny a částečné blokaci dálnic, díky čemuž by mohla být narušena i právě probíhající distribuce vakcín na Covid-19.

Guvernér Pensylvánie už podepsal nouzové prohlášení o katastrofě a v celé zemi probíhají přípravy před přicházející bouří. Podobné obavy má i starosta New Yorku Bill de Blasio a vyzval všechny obyvatele, aby se co nejlépe připravili na jednu z nejsilnějších bouří v posledních letech.

Bouři budou doprovázet silné nárazové větry, které mohou vanout rychlostí až 80 kilometrů za hodinu. Ještě v úterý se bouřkový systém nacházel v oblasti Skalistých hor a přinesl do oblasti vydatné sněhové přeháňky. Ve státě Virginie meteorologové varují před mrznoucím deštěm, který by mohl paralyzovat dopravu na dálnici 80.

V polovině týdne se bude bouře přesouvat na východ a přinese sníh do Severní Karolíny, Pensylvánie, Indiany a New Hampshire. Nejsilnější vítr bude zcela jistě vanout v pobřežních oblastech, ale i ve vnitrozemí se jeho rychlost může pohybovat kolem šedesáti kilometrů za hodinu.

Společnost FedEx podotkla, že neočekává výrazné omezení distribuce šesti desítek dodávek vakcín Pfizer po celé USA. Díky spolupráci s meteorology pečlivě mapuje situaci a v záloze mají i pohotovostní plán pro případ, že by se v dané lokalitě výrazně zhoršilo počasí.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu