ZMĚNIT MÍSTO

Zimní bouře Harold zasáhla Nebrasku, Dakotu a Minnesotu

25.12.2020

Ve středu zasáhla bouře Harold východní pobřeží USA a paralyzovala silniční i leteckou dopravu v Minnesotě, Nebrasce a Dakotě. Během řádění bouře přišly o život tři osoby v Nebrasce. Během dvou dní muselo být zrušeno více než 550 letů. Zimní bouře zapříčinila i několik hromadných nehod na dálnicích a rozsáhlé výpadky elektřiny.

Sněhová bouře Harold zasáhla velkou silou i Minnesotu. Místní guvernér povolal na pomoc i Národní gardu, které poskytuje veškeré pohotovostní služby. Vydatné sněhové přeháňky komplikují dopravu i ve státě Iowa, kam se bouře přesunula ve čtvrtek.

Ve čtyřech státech došlo během středy a čtvrtka ke stovkám dopravních nehod, při kterých přišly o život tři osoby včetně dítěte. Záchranáři museli ošetřit desítky obyvatel a několik jich bylo převezeno do nejbližších nemocnic. Po celou dobu řádění bouře Harold bičují východní pobřeží silné nárazové větry.

Na některých dálnicích došlo v důsledku bouře k hromadným dopravním nehodám. Nejvíce nehod bylo zaznamenáno na dálnici 80 v Nebrasce a dálnici 29 v Jižní Dakotě. Zde došlo nedaleko Sioux Falls ke srážce dvaceti pěti vozidel. Následně na to musely být některé pruhy několik hodin uzavřené.

Na území Minnesoty došlo ve středu k více než čtyřem stům dopravním nehodám a 500 automobilů uvízlo ve sněhových závějích. Z důvodu hromadné nehody musela být uzavřena i místní dálnice 94 nedaleko Minneapolis.

Podle energetických společností způsobila bouře Harold během dvou dní kolem padesáti tisíc výpadků elektřiny. Bouře se pomalu přesouvá a komplikuje dopravu už i ve státech Pensylvánie, Georgia a Virginie.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu