ZMĚNIT MÍSTO

Alabamu zasáhlo tornádo EF-3

27.01.2021

V úterý udeřilo na město Fultondale v Alabamě tornádo o síle EF-3 a zabilo nejméně jednoho člověka. Dvě desítky osob byly zraněny a podle místních úřadů tornádo způsobilo velké škody na majetku.

Po mnoha zimních bouřích, které zasáhly USA tentokrát udeřilo tornádo a prohnalo se středem města Birmingham v Alabamě. Zabilo zde jednoho mladého muže a několik občanů muselo být převezeno do nemocnice.

Ve městě Fultondale tornádo poškodilo desítky domů včetně jedné střední školy. Silný vítr strhával i vzrostlé stromy, které zničily několik střech. Jeden z domů se po pádu stromu zcela zhroutil a uvěznil jednoho člověka v suterénu.

Podle šéfa hasičů ve městě Fultondale Justina McKenzieho bylo vážně zraněno 17 obyvatel, kteří byli převezeni do nemocnice. Dalších deset obyvatel zdravotníci ošetřili přímo na místě. Záchranné jednotky a hasiči stále prohledávají suterény poškozených domů, protože zde je podle starosty Larryho Holcomba evidováno několik nezvěstných.

Brzy se ukázalo, že tornádo ve městě Fultondale srovnalo se zemí mnoho budov. Poté se odebralo směrem na Jefferson Country a cestou strhávalo stromy a převracelo stojící automobily. Tornádo cestou poničilo i několik motelů a zanechalo po sobě všudypřítomné trosky.

Z důvodů rozsáhlých škod na matetku bude muset být dočasně uzavřeno více než 12 škol. Ty budou otevřeny až tehdy, co zde proběhne pečlivé zmapování škod. Úřady ve městě Fultondale zároveň podotkly, že řada silnic ve městě a okolí je zcela neprůjezdná. Tornádo zde přerušilo elektrické vedení a na silnicích včetně dálnice 65 leží popadané stromy.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu