ZMĚNIT MÍSTO

Mrazy v Česku brzy vystřídá výrazné oteplení

02.02.2021

Koncem ledna v České republice padaly teploty hluboko pod bod mrazu a na většině území bylo naměřeno kolem - 12 stupňů Celsia. Nejnižší teplota - 28 stupně Celsia byla naměřena na meteorologické stanici v Jizerských horách. Od poloviny tohoto týdne se začne výrazně oteplovat a několik dní vystoupí teploty až na 10 stupňů Celsia, což odstartuje masivní oblevu.

Nejchladnějším zimním dnem tohoto roku byla poslední lednová neděle. Teploty na celém území se držely kolem minus deseti až patnácti stupni Celsia. Od února se pomalu začíná oteplovat a na silnicích na severu České republiky se může tvořit ledovka.

Ještě v pondělí se denní teploty po České republice pohybovaly kolem nuly s výjimkou Jižní Moravy, kde teploty vystoupily až na čtyři stupně Celsia. Od pondělí do úterý platí výstraha před ledovkou, která nejvíce hrozí v Ústeckém, Středočeském, Karlovarském, Jihomoravském a Plzeňském kraji. Dále se může ledovka tvořit i v okolí hlavního města a na Vysočině.

Od poloviny týdne vystřídají sněhové srážky dešťové a také začne masivní obleva, která by mohla místy vyvolat povodně. Ve středu pravděpodobně vystoupí denní teploty až na deset stupňů Celsia a měly by se udržet až do konce týdne.

Příští týden bude na naše území už proudit studená fronta, která jarní teploty srazí opět k bodu mrazu. Po celý týden by mělo být převážně zataženo a budou se vyskytovat častější dešťové přeháňky. Sněžení lze očekávat pouze na hřebenech nejvyšších hor.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu