ZMĚNIT MÍSTO

Požáry v Argentině poškodily přes 200 domů

12.03.2021

V současné době zuří na území Argentiny několik lesních požárů, které už poškodily nejméně dvě stovky domů v oblasti Las Golondrinas. Jeden z velkých požárů hasiči zdolávají i v Patagonii, odkud bylo do nemocnice převezeno několik zraněných a po dalších deseti lidech se stále pátrá.

Argentina byla delší dobu vystavena horkému a suchému počasí, díky čemuž se na mnoha místech země nekontrolovatelně šíří požáry. Místní úřady se domnívají, že většina požárů byla založena záměrně. K tomuto stanovisku se přiklání i ministr vnitra Wado de Pedro a poznamenává, že žádný z požárů nevznikl následkem úderu blesku nebo v důsledku nějaké nehody. Požáry byly založeny na několika místech a vše nasvědčuje tomu, že byly založeny člověkem.

V Argentině delší dobu vanou silné nárazové větry, což výrazně komplikuje hasící práce. Většina požárů zuří v hustě zalesněné oblasti Patagonie a bojuje s nimi kolem stovky hasičů za pomoci třech hasících letadel a dvou desítek požárnických vozů.

V tuto chvíli už je jasné, že plameny vážně poškodily 200 domů a některé z nich byly zcela zničeny. Nejvíce domů bylo spáleno v provincii Chubut v důsledku ohnivé podkovy, která se vytvořila v místních lesích.

Největší starost teď dělají záchranářům a hasičům pohřešovaní občané. Do dnešního dne se stále pátrá po patnácti lidech v oblastech Lago Puelo, El Bolsón, El Maitén, Epuyén, Futaleafú a El hoyo. V loňském roce zničily požáry v Argentině několik desítek tisíc hektarů lesa a z 95% byly založeny člověkem.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu