ZMĚNIT MÍSTO

Zimní bouře Xylia udeřila ve státě Colorado

14.03.2021

Zimní bouře Xylia plnou silou udeřila ve státě Colorado a následně paralyzovala silniční i leteckou dopravu v okolí Denveru. Meteorologové očekávají, že se bouře prožene i státy Wyoming a Nebraska.

Během víkendu dorazila do Colorada bouře Xylia a krátce na to se ocitlo několik desítek tisíc obyvatel bez elektřiny. Muselo být uzavřeno 12 silnic včetně dvou dálnic a společnost United Airlines musela zrušit takřka 2000 letů.

Silničářům se do neděle na většině silnic povedlo obnovit provoz. Místy napadlo až 45 centimetrů sněhu a tvořily se závěje. Na dálnici v Coloradu uvízlo na dlouhou dobu několik automobilů, protože zde došlo k mnoha dopravním nehodám. Podle ministerstva dopravy budou panovat na silnicích v Coloradu a Wyomingu nebezpečné podmínky dokud se bouře nepřežene dál na západ.

Velké množství sněhu napadlo i na mezinárodní letiště v Denveru a musely zde být pozastaveny všechny víkendové lety. Na letišti Cheyenne ve Wyomingu leželo 40 centimetrů sněhu. Velké nebezpečí hrozí v tuto chvíli i ve Skalnatých horách, protože se zde budou tvořit laviny. Lavinové varování zde bylo vydáno už v oblasti Front Range.

Guvernér státu Colorado ubezpečil všechny občany, že už aktivoval státní gardu, která bude pomáhat v případě potřeby na záchranných a pátracích akcích. Zároveň všechny občany vyzval, aby pokud možno necestovali dokud se bouře nepřežene. Další desítky centimetrů sněhu by mohly spadnou začátkem týdne.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu