ZMĚNIT MÍSTO

Přívalové deště vyvolaly bleskové záplavy v Tennessee

28.03.2021

Státem Tennessee se o víkendu prohnalo několik silných bouří, které doprovázely přívalové deště. Po celém státě zuří bleskové povodně, které zaplavily velké množství domů a silnic. Záchranné práce probíhají nepřetržitě a v přímém ohrožení se ocitlo desítky tisíc obyvatel.

Bleskové záplavy v Tennessee zasáhly i oblast hlavního města Nashville. Úřady v neděli ohlásily, že prozatím zahynuli při povodních čtyři obyvatelé a dalších 150 jich utrpělo zranění a muselo být převezeno do nemocnice.

Na mnoha meteorologických stanicích v Tennessee spadlo během víkendu 170 milimetrů srážek. Ve městě Nashville spadlo dokonce druhé největší množství srážek během dvou dní v historii měření. Starosta John Cooper na nedělní tiskové konferenci uvedl, že se i menší potoky ve městě během několika hodin proměnily v řeky.

Bleskové záplavy zaskočily většinu obyvatel nepřipravených ve svých domech. Hasiči během soboty museli evakuovat ze zaplavených domů stovky obyvatel. Divoká voda dokonce zatopila i jeden z kostelů. Kromě obyvatel hasiči zachránili i 40 psů z chovatelské stanice Camp Bow Wow v Nashvillu.

Mezi nejvíce zasažené okresy patří Williamson. Hasiči zde museli podniknout přes 30 zásahů a evakuovali nejméně 20 domů. Divoká voda zaplavila i silnice včetně dálnice 40, která byla dočasně odstavena.

Podle Národní meteorologické služby se v Tennessee nachází většina řek na nejvyšší úrovni od roku 2010. Nejvíce rozvodněné jsou momentálně řeky Duck a Harpeth. Tehdy při ničivých záplavách zahynulo 21 obyvatel a materiální škody se vyšplhaly na 1,5 miliardy dolarů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.