ZMĚNIT MÍSTO

Letní teploty vystřídá v Česku prudké ochlazení

02.04.2021

Ještě ve čtvrtek padaly takřka na celém území České republiky teplotní rekordy. Rtuť teploměru se vyšplhala až na 26,5 stupně a více než 100 meteorologických stanic zaznamenalo rekord. Od pátku se začne výrazně ochlazovat a přidají se i dešťové a sněhové přeháňky.

Nejchladněji bude během soboty a neděle a denní teploty se budou pohybovat mezi osmi až deseti stupni. Ve vyšších polohách mohou teploty klesnout pod bod mrazu a přidá se i sněžení. Na jihu země bude na Velikonoce s velkou pravděpodobností pršet a noční teploty vystoupí těsně nad nulu.

Od konce pracovního týdne bude už převážně oblačno a na horách se vyskytnou první sněhové přeháňky. Z noci na sobotu už noční teploty klesnou na 3 - 7 stupňů a bude vanout mírný vítr ze severozápadu.

Sobota už bude ve znamení proměnlivého počasí, které přinese častější dešťové srážky v důsledku četnější oblačnosti. Nejvíce srážek bude na severu České republiky a denní teploty už nepřekročí 10 stupňů Celsia. Noční teploty opět klesnou a naměříte od jednoho do čtyř stupňů nad nulou.

V neděli dojde k vyjasnění a díky absenci oblačnosti klesnou noční teploty až na -4 stupně Celsia. Denní teploty se budou pohybovat kolem osmi až dvanácti stupňů. Začátkem příštího týdne bude zpočátku zataženo a přes den se budou vyskytovat časté dešťové přeháňky. Chladnější počasí nás bude provázet i začátkem příštího týdne. Denní teploty vystoupí maximálně na 14 stupňů Celsia a noční se budou pohybovat kolem dvou až minus dvou stupňů Celsia.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

TOPlist Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.