ZMĚNIT MÍSTO

Saudská Arábie plánuje vysadit 10 miliard stromů

09.04.2021

Saudská Arábie podnikne veškeré potřebné kroky k tomu, aby do roku 2050 generovala polovinu energie z obnovitelných zdrojů.Součástí plánu jsou ohromné investice do solárních technologií, ale i rozsáhlá výsadba deseti miliard stromů.

Korunní princ Saudské Arábie Mohammed bin Salman prostřednictvím saudské tiskové agentury uvedl, že během deseti let bude vysazeno až deset miliard stromů. Panovník si je dobře vědom toho, že klimatická krize v podobě rozrůstající se pouště a stále častějších prachových bouří, mají negativní vliv na zdraví obyvatel, ale i ekonomiku země.

Saudská Arábie je předním světovým producentem ropy, ale brzy by se měla stát i jedním z lídrů produkce obnovitelné energie. Prozatím je země do značné míry závislá na ropě, ale to by se mohlo v následujících letech výrazně změnit.

Plánovaná výsadba deseti miliard dřevin bude velmi nákladná, ale také poskytne statisíce nových pracovních míst. Saudská Arábie si po představení tohoto plánu ihned vysloužila podporu od některých zemí v Perském zálivu, ale i u šéfky OSN pro změnu klimatu.

Podobné snažení vyvíjí současně i Spojené Arabské Emiráty, které by do roku 2050 chtěly generovat 50% energie z obnovitelných zdrojů. Obě země se chtějí zaměřit především na solární energii a plánují vybudovat ohromné solární farmy v poušti.

Saudská Arábie patří mezi nejsušší země na světě a bude velmi komplikované zde vysadit 10 miliard stromů. Momentálně se lesy rozkládají na pouhé polovině procenta celkového území Saudské Arábie.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.