ZMĚNIT MÍSTO

O kompenzaci povodňových škod zažádalo 727 zemědělců

29.10.2013

    29. října 2013 - Praha  (ČTK) - O finanční náhradu za škody způsobené červnovými povodněmi zažádalo Agenturu pro zemědělství a venkov 727 zemědělců. Na dotaz ČTK to dnes uvedla mluvčí ministerstva zemědělství (MZe) Dana Večeřová. Peníze by na účty farmářů měly putovat zhruba v polovině listopadu. Evropská komise Česku povolila poskytnutí mimořádné dotace až 685 milionů korun. Komise má ještě jednat o dalších zhruba 80 milionech pro rybáře a lesní hospodáře.
    Zemědělci, které červnová velká voda poškodila, mohli žádat o dotaci od 7. do 25. října. Výše odškodnění bude určena po určení přepočítávacích koeficientů zhruba do poloviny příštího týdne.
    Dořešení povodňových škod označil ministr zemědělství Miroslav Toman při svém nástupu do funkce v červenci jako jednu ze svých priorit. Ministerstvo zemědělství připravilo materiál týkající se odstranění následků povodní na zemědělském a lesnickém majetku, který vláda schválila koncem července. Poskytnutí peněz musela schválit Evropská komise, aby nedocházelo k nedovolené podpoře zemědělců.
    Celkové škody, které voda napáchala na zemědělském, lesním a státním vodohospodářském majetku, ministerstvo vyčíslilo na 3,28 miliardy korun.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu