ZMĚNIT MÍSTO

Texas a Oklahomu zasáhly ničivé bouře

30.04.2021

Od poloviny týdne se Texasem a Oklahomou šíří ničivé bouře, při kterých mnohdy padaly kroupy velikosti softballových míčků. Silné krupobití zasáhlo více než třicet oblasti včetně měst Fort Worth, San Antonio nebo Oklahoma City.

Oklahoma a Texas je od středy pod náporem několika bouří, které kromě silných větrů a vydatných srážek přinesly i silné nárazové větry. Krupobití zasáhlo celkem 38 oblastí a mnohdy se jednalo o veliké kroupy, které způsobily škody na automobilech, ale i domech.

Zdaleka největší kroupy byly hlášeny na předměstí města San Antonio v Texasu. Podle mnoha svědků zde padaly i kroupy, které měly v průměru 10 centimetrů. Takto veliké kroupy už při pádu rozbíjí sklo a dokonce mohou proniknout i střechami, k čemuž také v mnoha případech došlo.

Bouře zasáhly i venkovské oblasti, ale největší škody byly způsobeny v důsledku krupobití ve městech San Antonio, Forth Worth a Oklahoma City. Škody se mohou vyšplhat do miliard dolarů a jedná se o druhou nepřízeň počasí, které je Texas v letošním roce vystaven. Texas totiž letos v únoru zasáhly extrémně nízké teploty, které celou zemi paralyzovaly.

Na území Oklahomy bylo rovněž hlášeno několik bouří, při kterých padaly kroupy o velikosti baseballových míčků. Bouře do Oklahomy přinesly i silné nárazové větry a vyskytla se zde i slabá tornáda.

Momentálně se bouře už nachází na pobřeží Mexického zálivu a táhnou se až ke středoatlantickému pobřeží. Meteorologové vydali varování, že by se bouře mohly v následujících dnech vyskytnou i ve státech Arkansas, Missouri, Illinois a Kuntucky.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.