ZMĚNIT MÍSTO

Provincii Jiangsu v Číně zasáhla extrémní bouřka

05.05.2021

Deltu řeky Yangtze zasáhla velmi silná bouře, která ohrozila na životě tisíce obyvatel v provincii Jiangsu na východě Číny. Bouři doprovázel vítr vanoucí rychlostí až 160 kilometrů za hodinu a 11 obyvatel přišlo o život.

Začátkem května se oblastí delty řeky Yangtze prohnala ničivá bouře. Během řádění bouře utrpělo 66 obyvatel vážná zranění. Další tři tisíce obyvatel žijících v nejvíce zasažených městech muselo být evakuováno. Záchranáři krátce po bouři usilovně pátrali po devíti nezvěstných lidech.

Brzy se ukázalo, že největší škody bouře napáchala ve městech Nantong, Huaian, Taizhou a Suqian. Silný vítr zde poškodil šest tisíc domů a po celé provincii bylo zničeno 1700 hektarů plodin. Silný vítr strhával i vzrostlé stromy, které zničily desítky automobilů.

Během řádění bouře došlo i k převrácení rybářské lodi s jedenáctičlennou posádkou. Silný vítr způsobil po celé provincii Jiangsu i četné výpadky elektřiny, které však byly brzy obnoveny. V některých oblastech bouři doprovázelo i krupobití a padaly i kroupy o průměru třech centimetrů. V mnoha případech byly poškozeny střechy, ale i okna u stovek domů.

Nejsilnější větry byly zaznamenány na monitorovací stanici v zátoce Tongzhou. Bouře v provincii Jiangsu ve východní Číně způsobila během čtyř hodin řádění materiální škody ve výši šestnácti milionů Juanů. Podle meteorologů bude extrémní počasí sužovat východ Číny i v následujících dnech a mohly by se vyskytnout i přívalové deště.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.