ZMĚNIT MÍSTO

Tropická bouře Choi-Wan udeřila na Filipíny

04.06.2021

Začátkem týdne přinesla tropická bouře Choi-Wan na Filipíny vydatné deště, které brzy vyvolaly záplavy a sesuvy půdy. Záchranáři museli evakuovat tisíce obyvatel do bezpečí před povodněmi. Brzy se ukázalo, že v důsledku bouře Choi-Wan zemřely nejméně tři osoby.

Tropická bouře Choi-Wan se prohnala nejvíce centrálními a jižními Filipínami. Během úterka dobrovolně opustilo své domovy tisíce obyvatel. Některá města byla zasažena povodněmi a lidé se zde brodili po pás ve vodě.

Filipínská pobřežní hlídka musela během řádění tropické bouře Choi-Wan zasahovat především v regionech Mindanao , Eastern Visaya, Agusan del Norte a Ormoc City. Ve středu bouře postupovala středními Filipínami a zasáhla i hlavní město Manilu.

Ze zpráv meteorologů je patrné, že se nejednalo o silnou bouři, ale i přesto napáchala ohromné škody. Bouři doprovázely vydatné dešťové srážky, které vyvolaly bleskové záplavy a především ničivé sesuvy půdy. Nejvíce srážek spadlo ve střední části Filipín. Během několika hodin zde spadlo kolem 150 milimetrů srážek.

Mezi tři oběti na životech bohužel patří i dvě děti a jeden starší muž. Několik stovek obyvatel dočasně využilo evakuační centra. Kolem třech tisíc obyvatel zároveň uvízlo v námořních přístavech, protože došlo k pozastavení dopravy v důsledku rozbouřeného moře.

Meteorologové podotýkají, že tropická bouře Choi-Wan patří mezi jednu ze slabších bouří, která v letošním roce Filipíny zasáhne. Každoročně ostrovy zasáhne několik ničivých bouří, které si vyžádají desítky obětí na životech.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.