ZMĚNIT MÍSTO

Úder blesku zabil v Západním Bengálsku 27 obyvatel

08.06.2021

Každoročně Indii zasahují od června do září monzunové bouře, které doprovází mohutné blesky. Nejvíce blesků udeří ve východní Indii, konkrétně ve státě Západní Bengálsko. Letos zde zabil blesk 27 obyvatel a několik dalších vážně zranil.

Úředníci v Západním Bengálsku uvedli, že několik silných bouří udeřilo v pondělí na několika místech po celém státě. Mezi většinu obětí patří podle ministra pro zvládání katastrof převážně zemědělci, kteří pracovali na svých polích po čas bouře.

Během pondělí udeřily monzunové bouře celkem v šesti okresech státu Západní Bengálsko. Bouře kromě četných blesků doprovázel i silný nárazový vítr. Brzy byla narušena i letecká doprava a jedno z letadel letící z Bombaje do Kalkaty bylo chyceno bouří krátce před přistáváním. Nakonec se ukázalo, že bylo zraněno celkem osm pasažérů letadla a čtyři z nich museli být převezeni do nejbližší nemocnice.

Během úterý byli kromě jednoho pacienta všichni propuštěni. Krátce po tragické události vyjádřil všem postiženým lítost i předseda vlády Narendra Modi a slíbil finanční kompenzaci příbuzným zemřelých i všem zraněným osobám.

Jedny z nejničivějších monzunových bouří zasáhly Indii v roce 2019, tehdy v důsledku zásahu blesku zemřelo takřka tři tisíce obyvatel. Indická meteorologická kancelář varuje, že se blíží další bouře, které bude pravděpodobně doprovázet silný nárazový vítr. Četné bouře se s velkou pravděpodobností vyskytnou během následujících dní.

Monzunové bouře sice každoročně způsobí velké škody, ale je třeba poznamenat, že mají i zásadní význam ohledně doplnění zásob vody v celé jižní Asii.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.