ZMĚNIT MÍSTO

V Alabamě udeřila tropická bouře Claudette

20.06.2021

Na jihovýchodě USA se prohnala tropická bouře Claudette, která přinesla mohutné záplavy a vyvolala i několik slabších tornád.Největší škody utrpěl stát Alabama. Tornáda zde srovnala se zemí několik domů a poškodila řadu střech.

Během řádění bouře došlo v Alabamě k hromadné dopravní autonehodě, při které zahynulo deset lidí. K tragické autonehodě došlo v okrese Montgomery nedaleko dálnice 65. Bohužel při srážce patnácti automobilů zahynuly i děti.

Tropická bouře Claudette svou ničivou silou vyvracela i vzrostlé stromy a v některých okresech potrvá odklízení trosek několik dní. Jeden ze stromů spadl nedaleko města Tuscaloosa na dům, ve kterém se v tu dobu nacházeli dva lidé. Oba byli krátce na to nalezeni mrtví, protože kmen stromu zcela rozdrtil vrchní část domu.

Na mnoha místech Alabamy od soboty vydatně pršelo a zvedla se hladina některých řek. Pokud vydatné deště nepoleví, mohly by vyvolat lokální záplavy. Záchranáři už museli evakuovat několik obyvatel žijících v Northportu.

Zároveň probíhají i pátrací akce, protože je evidováno několik nezvěstných obyvatel. Do těchto akcí byli zapojeni převážně dobrovolníci Červeného kříže a hasičský záchranný sbor z Birminghamu. Tropická bouře Claudette teď směřuje na Severní Karolínu a poté se odebere nejspíš zpět do Atlantského oceánu.

Největší škody pravděpodobně způsobilo tornádo, které zaskočilo obyvatele města Brewton, které leží nedaleko Pensacoly na Floridě. Tornádo zde poškodilo šest desítek domů a strhlo mnoho stromů a řadu střech.

Nejsilnější vítr byl hlášen na severní Floridě. V nárazech dosahoval rychlosti devadesát kilometrů za hodinu, což stačilo i k převrácení osmnáctikolového kamionu. Další bouře se pravděpodobně v brzké době vyskytnou i Louisianě.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu