ZMĚNIT MÍSTO

Hurikán Elsa směřuje na Floridu

02.07.2021

Prvním hurikánem letošní sezóny v Atlantickém oceánu se stala Elsa, která nedávno zasáhla Barbados a Svatou Lucii. V současné době hurikán nezadržitelně směřuje na Floridu. Zatím není jasné, kudy hurikán na území Floridy vstoupí, ale pravděpodobně z oblasti Mexického zálivu.

Hurikán Elsa doprovází trvalé větry vanoucí rychlostí až 140 kilometrů za hodinu. Nyní hrozí, že hurikán zasáhne oblast, kde došlo ke zhroucení jedné budovy a stále zde probíhají záchranné práce. Existují zde vážné obavy, že by větrné poryvy mohly způsobit zřícení zbývající části budovy.

Pokud hurikán Elsa zasáhne jižní Floridu, budou muset být dočasně přerušený veškeré záchranné práce týkající se hledání přeživších v troskách domu. Pokud hurikán nezmění svou dráhu, měl by zasáhnou jih Floridy už v pondělí ráno.

V oblasti Floridy s vysokou pravděpodobností udeří ještě několik bouřek o víkendu. Momentálně se na Floridu blíží studená fronta a vysoká vzdušná vlhkost z Karibiku. Slabší bouřky Floridu zasáhly už ve středu a na mnoha místech vanul silný nárazový vítr.

Varování před hurikánem bylo vydáno i na Haiti. Právě zde meteorologové očekávají vydatné deště a lokální záplavy. Nejsilnější větry udeří na Haiti o víkendu a rychlost bude dosahovat sta kilometrů za hodinu. V neděli večer už bude Elsa přecházet přes Kubu o síle tropické bouře. Stejně jako na Haiti i zde hrozí povodně a silné nárazové větry.

Během pondělí se už bude hurikán nacházet v oblasti Mexického zálivu a pomalu se začne přibližovat k Florida Keys. Odtud se podle národního hurikánového centra začne pomalu přesouvat od Key West do Tampy. Pokud by hurikán na poslední chvíli změnil svou trasu, mohl by zasáhnout New Orleans.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu