ZMĚNIT MÍSTO

Blesky v Indii zabily během jediného dne 38 lidí

12.07.2021

Při bouřích v Indii ve státech Uttarpradéš a Rádžasthán bylo zabito zásahem blesku 38 obyvatel. Jeden z blesků v západním Rádžasthánu zabil dokonce 11 osob, když udeřil nedaleko strážní věže jantarové pevnosti z dvanáctého století.

Zásahem blesku v Indii každoročně zahyne stovky obyvatel, ale při letošních bouřích jsou počty obětí mimořádně vysoké.V Rádžasthánu se v době zuřící bouře fotila skupina lidí nedaleko strážní věže, kterou v neděli zasáhl blesk. Kromě jedenácti obětí bylo ještě několik lidí vážně zraněno.

Indii v současné době zasahují pravidelné monzunové bouře a podle indických úřadů jen za neděli zemřelo dalších 25 obyvatel v důsledku samostatného úderu blesku na území států Uttarpradéš a Rádžasthán.

Většina z obětí po dobu bouří pracovala na svých polích, což se jim stalo osudné. Ve státě Uttarpradéš za neděli zahynulo po zásahu blesku 18 obyvatel. Představitelé indické vlády ihned vyjádřili podporu všem pozůstalým a slibují i finanční odškodnění.

Ze zpráv meteorologů je patrné, že bouře budou v následujících dnes sužovat několik indických států. Nejvíce smrtelných bouří se v Indii vyskytne v monzunovém období, které zde probíhá od června do září.

Jedna z nejhorších monzunových sezón panovala v Indii roku 2019. Tehdy zahynulo zásahem blesku takřka tři tisíce obyvatel a stovky jich bylo vážně zraněno. V letošním roce zásahem blesku zemřelo v Indii i několik slonů a dalších zvířat.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.