ZMĚNIT MÍSTO

Londýn zasáhly bleskové povodně

14.07.2021

Začátkem týdne se Velkou Británií prohnaly četné bouřky, při kterých za jediný den spadlo v Londýně a okolí více deště, než spadne obvykle za celý měsíc. V pondělí spadlo v Kew Gardens dokonce 47 milimetrů deště, čímž byl překonán rekord z roku 1983. Přívalové deště na mnoha místech rozpoutaly bleskové povodně, které za několik minut proměnily ulice v řeky.

Během silných bouří ve Velké Británii docházelo k častému narušení železniční dopravy. Úder blesku poškodil i signalizaci v Epsomu, což ovlivnilo vlaky jezdící na trase Londýn Waterloo a Dorking. Železniční doprava byla v důsledku bouří narušena i v úterý, protože se oblast nízkého tlaku vzduchu nadále přetrvává v Evropě. Další vydatné deště a bouřky mohou zasáhnout velkou Británii a další evropské země až do konce týdne.

Silné bouřky zasáhly nejvíce jižní pobřeží Anglie a hlavní město Londýn, kde vyvolaly bleskové záplavy. Během pondělí muselo v ulicích města zasahovat stovky hasičů, kteří podnikli přes tisíc výjezdů spojených s povodněmi.

Množství srážek, které při bouřích spadly se lišil místo od místa. Zatímco v Kew Gardens spadlo za den necelých 50 milimetrů, tak na letišti Heathrow, které je vzdálené pouhých osm kilometrů, napršelo jen devět milimetrů. Nejméně srážek spadlo ve východní části Londýna.

V posledních týdnech se potýká se silnými bouřemi nejen Anglie, ale i celá střední Evropa. velmi často silné bouře doprovází krupobití a ve výjimečných případech i tornáda. Bouře a povodně v Londýně mnohdy způsobily velké materiální škody, protože došlo k vytopení mnoha domů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

TOPlist Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.