ZMĚNIT MÍSTO

V Utahu se utvořila písečná bouře

27.07.2021

V závěru minulého týdne se v jihovýchodním Utahu vyskytla písečná bouře, která zapříčinila hromadnou autonehodu na dálnici, při které zahynulo osm osob a několik dalších bylo kriticky zraněno. Podle místních úřadu havarovalo v důsledku snížené viditelnosti celkem 22 automobilů nedaleko města Kanosh.

Nedělní písečná bouře na několik hodin znemožnila jízdu na dálnici 15, která se nachází 200 kilometrů od Salt Lake City. Šerif z Utahu potvrdil, že mezi mrtvými byly bohužel i čtyři děti. Dálniční hlídka z Utahu ještě poznamenala, že osm obětí zahynulo celkem ve třech vozidlech.

Důvodem vzniku mimořádně silné písečné bouře v Utahu byly silné větry, které Utah sužují už několik dní. Dálnice 15 musela být uzavřena v obou směrech, protože viditelnost zde byla prakticky nulová. Desítka zraněných osob musela být převezena do nejbližší nemocnice. Většina byla brzy propuštěna, ale dva lidé s kritickým zraněním nadále bojují o život.

V Utahu se jedná zcela jistě o jednu z největších dopravních nehod, která se tu stala. Poškozeno bylo kolem 22 vozidel a dvě z nich byly zcela zničeny. Ke srážce vozidel došlo v 16:30 místního času poblíž okresu Millard.

S odklízením vozidel pomáhali dálniční hlídce i vojáci ze základny v Richfieldu a Beaveru. Mezi havarovanými vozidly byly jak osobní automobily, tak i velké kamiony nebo traktory. Ještě téhož dne byla východně od města Kanosh hlášena silná bouřka, která se však brzy rozpadla, ale doprovázely ji větry o rychlosti 80 kilometrů za hodinu. Meteorologové varují, že by mohly ve vyprahlém Utahu utvořit další písečné bouře, protože země zažívá období extrémního sucha.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.