ZMĚNIT MÍSTO

Jižní Evropu zasáhne vlna veder

30.07.2021

V následujících dnech zasáhnou státy jižní Evropy velmi vysoké teploty, které se budou šplhat vysoko přes čtyřicet stupňů Celsia. Vlna veder už delší dobu sužuje Turecko, kde se začaly šířit lesní požáry, které donutily evakuovat tisíce obyvatel.

Meteorologové varují, že během následujících dní dorazí do Turecka, Itálie, Řecka, Albánie a Makedonie nepolevující vlna veder. Velmi vysoké teploty naměří i obyvatelé Bulharska a Rumunska. Pravděpodobně nejvyšší teploty budou naměřeny v Turecku a Řecku. Zde by mohly být pokořeny dosavadní teplotní rekordy, protože teplota se místy může šplhat až na 48 stupňů Celsia.

V Itálii bude nejtepleji na jižním cípu a na Sicílii. Během víkendu se už budou denní teploty s vysokou pravděpodobností pohybovat kolem 42 - 44 stupňů Celsia. Vlna veder na jihu Itálie potrvá celý příští týden.

Ke konci příštího týdne dorazí vlna veder i do Bulharska, kde naměříte průměrně 40 stupňů Celsia. Vysoké teploty se nevyhnou ani turisticky oblíbeným destinacím, jako je třeba Burgas. Pokud by vlna veder trvala dlouho, bude i zde hrozit riziko vzniku lesních požárů.

V současné době už hasiči bojují s mnoha lesními požáry v Turecku a Řecku. Situace je zde kritická, protože ve chvíli, kdy se hasičům podaří jeden požár uhasit, objeví se na jiném místě další. Největší požár momentálně zuří v tureckém okrese Akseki. Další z požárů poblíž města Manavgat se už hasičům podařilo dostat pod kontrolu. Během požárů v Turecku bylo zraněno několik osob a tři z nich přišly o život.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.