ZMĚNIT MÍSTO

Záplavy v Americkém státě Tennessee

22.08.2021

Americký stát Tennessee zasáhly ničivé záplavy, které si už vyžádaly přes dvacet lidských životů. Úřady evidují dalších pět desítek pohřešovaných osob, po kterých se usilovně pátrá. Nejvíce zasažena byla centrální oblast Tennessee, kterou smetly katastrofické přívalové deště.

Mezi nejvíce zasažený okres v Tennessee patří Humphreys, který je vzdálený 100 kilometrů od hlavního města Nashvillu. Záchranné složky zde provádějí kontrolu dům od domu a pátrají po desítkách pohřešovaných. Právě v Humphreys přišlo o život nejvíce obyvatel.

Podle hlavního zástupce šerifa okresu Humphreys je povodněmi stále ohroženo kolem osmnácti tisíc obyvatel a pravděpodobně poroste i počet obětí na životech. Velice smutnou zprávou je, že mezi zemřelými jsou i děti včetně dvojčat.

Záplavy po sobě zanechávají ohromné škody na majetku a infrastruktuře. Potrvá týdny než budou škody vyčísleny, protože voda způsobila škody u ohromného počtu domů. Záplavy přišly nečekaně a v ohromující síle, díky tomu jsou počty obětí na životech tak vysoké.

Během soboty v okrese Humphreys spadlo přes 430 milimetrů srážek, což je podle národní meteorologické služby rekord v počtu srážek za 24 hodin na území Tennessee.

Záchranné práce komplikují rozsáhlé výpadky elektřiny a převážně poničené a zablokované silnice. K situaci v Tennessee se v nedělním projevu vyjádřil i prezident Biden, který ujistil obyvatele, že promluví s guvernérem a nabídne veškerou potřebnou pomoc všem lidem postiženým záplavami.

Vydatné srážky spadly i v dalších okresech Tennesse jako je Dickson, Hickman a Houston. Přívalové deště mnohdy vyvolaly vlnu s příměsí bahna, která zaplavila některé domy až po střechu.Voda převracela osobní automobily i kamiony na dálnici.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu