ZMĚNIT MÍSTO

V Atlantiku se zformoval hurikán Larry

04.09.2021

Před několika dny zasáhl východní pobřeží USA hurikán Ida a způsobil ohromné škody ve dráze dlouhé 1500 kilometrů. Momentálně meteorologové sledují další hurikán, který se utvořil ve středním Atlantiku.

V současné době se ve středním Atlantiku nachází hurikán Larry, který už v pátek dosáhl třetího stupně a nadále sílí. V těchto hodinách ho už doprovází větry vanoucí rychlostí přes 200 kilometrů za hodinu.

Larry se stal celkově třetím letošním hurikánem v Atlantické pánvi. Meteorologové se obávají, že Larry bude sílit i v dalších dnech a rychlost větru může dosáhnout až 225 kilometrů v hodině, což by bylo ekvivalentní hurikánu čtvrté kategorie.

Každopádně v dohledné době hurikán Larry nepředstavuje pro žádnou zemi vážnější hrozbu, protože se pohybuje daleko v otevřených vodách Atlantiku. Ještě v sobotu ráno se hurikán nacházel ve vzdálenost 1700 kilometrů od závětrných ostrovů.

Pokud se naplní předpovědi meteorologů, tak by se měl hurikán postupně obracet směrem na severozápad k Bermudám. Sem by mohl dorazit už ve čtvrtek a ohrozit ostrovy silným nárazovým větrem.

Jedinou hrozbu, kterou prozatím hurikán Larry představuje, jsou vysoké vlny, které by mohly narušit lodní dopravu v oblasti východního pobřeží USA ke konci příštího týdne. Středisko hurikánů podotýká, že by hurikán Larry mohl dorazit v neděli až na Malé Antily. Dráha hurikánu se může lišit, protože předpovědi se v tuto chvíli různí a není jasné do jaké blízkosti Bermud se dostane.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu