ZMĚNIT MÍSTO

Jižní Francie se potýká se záplavami

16.09.2021

Vytrvalé deště na jihu Francie odstartovaly přívalové povodně, které zatopily několik vesnic v departmentu Gard. Záplavy poškodily infrastrukturu a stovky domů v jižní Francii. Záchranáři museli evakuovat několik stovek obyvatel, kterým divoká voda odřízla únikovou cestu.

Nejvydatnější deště spadly v jižní Francii ve středu a právě tou dobou musela záchranná služba v oblasti Gard pátrat po jedné pohřešované osobě. Podle místních úřadů způsobily povodně největší škody ve vesnicích mezi městy Nimes a Montpellier.

Během bouře zasáhl blesk jednoho obyvatele, který byl okamžitě převezen do nemocnice. Podle nejnovějších informací utrpěl popáleniny, ale přežil. V jedné z vesnic zase došlo ke zřícení střechy, která nevydržela nápor přívalového deště.

Celkově se do záchranných prací zapojilo přes 800 hasičů, kteří za pomoci helikoptér evakuovali obyvatele z nejvíce zatopených oblastí. V regionu Gard byly preventivně uzavřeny všechny školy. V současné době už na mnoha místech probíhají úklidové práce, které potrvají několik dní. Řada silnic zůstává zatopená a nebo je blokují popadané stromy.

Za pomoci vrtulníků bylo evakuováno i třicet osob, které uvízly na dálnici mezi Langlade a Gallargues le Montuex. Někteří vládní představitelé včetně ministra vnitra vyjádřili všem postiženým podporu a v brzké době navštíví nejhůře zasažené oblasti.

Přívalové deště a záplavy přicházejí do Francie poté, co byla Francouzská riviéra sužována ničivými lesními požáry. Extrémní počasí před několika dny ohrožovalo celou oblast Středozemního moře. S ničivými záplavami se před několika dny potýkalo i Německo a Belgie.

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu