ZMĚNIT MÍSTO

Bouře Nicholas zasáhla Texas a Louisianu

20.09.2021

Minulý týden udeřil hurikán Nicholas v Texasu a brzy po vstupu na pevninu oslabil na sílu tropické deprese. Krátce na to zapříčinil rozsáhlé výpadky elektřiny v oblasti Houstonu a přinesl přívalové deště i do Louisiany, kterou nedávno pustošil hurikán Ida.

Tropická bouře Nicholas přinesla přívalové deště a silné nárazové větry do Texasu, Alabamy, Louisiany a Floridy. Bouře bohužel zasáhla i oblasti, které poničil hurikán Ida. Stále je zde tisíce domů beze střech, které jsou dočasně zakryty provizorními plachtami.

Do Louisiany se tropická bouře Nicholas přesunula během čtvrtka minulého týdne a následně na to, přinesla vydatné deště do celé oblasti Mexického zálivu. Následující dva dny existovalo riziko bleskových záplav na území jihovýchodní Louisiany.

Guvernér Louisiany John Bell Edwards varoval obyvatele před možnými povodněmi a dalšími hrozbami spojenými s tropickou depresí Nicholas. Ještě dva týdny po řádění hurikánu Ida je tu stále bez elektrického proudu kolem devadesáti tisíc lidí. Velké množství domů zde utrpělo strukturální poškození a opravy potrvají několik týdnů.

Během přesunu tropické bouře Nicholas spadlo na některých místech až 500 milimetrů srážek. Nejvíce srážek spadlo nedaleko pobřeží Mexického zálivu. Ve městě Galveston v Texasu spadlo 350 milimetrů srážek a v oblasti Houstonu kolem sto padesáti. Srážkové úhrny kolem dvou set padesáti milimetrů byly naměřeny i na území Louisiany.

Po čas řádění bouře Nicholas byl vyhlášen stav nouze i v Texasu a to celkem v sedmnácti krajích. Silný vítr vyvrátil několik vzrostlých stromů v Houstonu a dočasně zablokoval silnice. Starosta nechal zavřít po čas řádění bouře i některé školy a výrazně byl omezen i letový provoz.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.