ZMĚNIT MÍSTO

Povodně v Alabamě zaplavily stovky domů

10.10.2021

Během čtvrtka spadly na území Alabamy další vydatné srážky, které rozpoutaly záplavy. V záplavových vodách už zahynuli nejméně čtyři obyvatelé a po dalších pohřešovaných záchranáři nepřetržitě pátrají.

Nejvíce srážek spadlo podle národní meteorologické služby ve středu. Za jediný den v některých oblastech spadlo až 240 milimetrů deště. Záplavy nejvíce zasáhly okolí měst Huntsville a Hoover, právě zde bylo zatopeno velké množství domu a silnic. V okrese Marshall muselo být několik silnic z důvodu poškození uzavřeno.

Záchranáři celou noc ve městě Hoover pátrali po jednom vozidle, které smetla divoká voda. Ani po hodinách hledání nebylo vozidlo se dvěma cestujícími nalezeno. Automobil nakonec našli potápěči ve čtvrtek ráno.

Přes sto hasičů a záchranářů muselo zasahovat i ve městě Pelham. Celkem zde zachránili kolem osmdesáti obyvatel ze zaplavených domů. Další dvě desítky lidí byly zachráněny ze zaplavených automobilů. Hasiči nasadili kolem patnácti lodí, které se staly nedílnou součástí záchranných operací.

Velké množství srážek spadlo i v oblasti Birminghamu. Podle všech informací zde za několik hodin spadlo kolem dvou set milimetrů srážek. Povodně sužovaly i obyvatele žijící nedaleko hranicí s Floridou. Voda zde zaplavila několik budov a úřady se následně rozhodly uzavřít několik škol.

Meteorologové očekávají, že se vydatné deště přesunou v následujících dnech do Georgie a Jižní Karolíny. Záplavy v Alabamě přichází necelé dva měsíce poté, co povodně udeřily ve státě Tennessee a zabily 12 obyvatel.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.