ZMĚNIT MÍSTO

Ostrov Jáva v Indonésii zasáhly povodně

06.11.2021

Indonéský ostrov Jáva už několik dní sužují bleskové záplavy, které si už vybraly několik obětí na životech. Záchranáři nepřetržitě pátrají po pohřešovaných v oblasti nejvíce zasažených měst Batu a Malungu.

Bleskové záplavy, které v období silných dešťů zasahují Indonésii si už na ostrově Jáva vybraly osm obětí. Podle místních úřadů se nadále pohřešují tři obyvatelé. Pátrací práce komplikují nánosy bahna, které mnohdy zavalily silnice.

Ze zpráv Národní agentury pro zmírňování katastrof je patrné, že záplavy způsobily rozvodněné řeky tekoucí na svazích hory Arjuno. Několik řek se během čtvrtka vylilo ze svých břehů a následně zatopilo pětici vesnic v provincii Východní Jáva.

Dvě desítky obyvatel smetla divoká voda, ale záchranářům se všechny podařilo zachránit. Několik domů v oblasti města Malangu se zřítilo. Celkem zahynulo při povodních v Indonésii už osm obyvatel žijících ve městě Batu a Malangu.

Záplavy už zcela jistě v Indonésii poškodily stovky domů, několik mostů a velké množství automobilů. Veškeré informace o škodách zatím nejsou k dispozici. Od pátku se situace začala zhoršovat a úřady se rozhodly evakuovat tisíce obyvatel do vládních krytů.

Záplavy momentálně sužují i další oblasti v Indonésii a je velmi pravděpodobné, že v důsledku jevu La Nina bude silných dešťů přibývat až do února. Indonésie se skládá z více než sedmnácti tisíc ostrovů. Velké množství obyvatel žije v blízkosti svahů hor a úrodných záplavových oblastí, které jsou na záplavy a sesuvy půdy mimořádně náchylné.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu