ZMĚNIT MÍSTO

New York a Connecticut zasáhly silné bouře

14.11.2021

Během víkendu se prohnalo několik bouří americkými státy New York a Connecticut. Podle mnoha svědků se vyskytla na několika místech i slabší tornáda, která poškodila desítky domů. Jedno z tornád přistálo nejspíš na Long Islandu a kromě silného větru přineslo i krupobití.

Četné bouře udeřily o víkendu ve státě New York a Connecticut, krátce na to byly hlášeny rozsáhlé výpadky elektřiny. Během bouří nebyl nikdo zraněn, ale jsou hlášeny velké škody na majetku. Nejvíce poškození utrpěly domy a automobily.

Silný vítr na mnoha místech státu New York strhl vzrostlé stromy, které způsobily výpadky elektřiny. Ve státech New York a New Jersey se dočasně ocitlo bez elektřiny kolem dvaceti tisíc obyvatel. Nejvíce výpadků bylo během soboty a dodávky byly do nedělního rána opět obnoveny.

Bouřlivé počasí se v sobotu večer přesunulo do státu New Jersey, kam přineslo krupobití a vydatné deště. Kromě toho zde byly zpozorovány i vzdušné víry podobající se tornádu. Tisíce svědků zdokumentovalo výskyt slabších tornád v okrese Nassau, Suffolk a na Long Islandu. Výskyt tornád nebyl zatím potvrzen Národní meteorologickou agenturou, ta všechny případy výskytu prověřuje a výsledky by měly být známy už v pondělí.

Další tornáda byla pozorována ve státě Connecticut nedaleko měst Plainfield, Cheshire a Brandford. V důsledku bouří bylo ve státě New York zpožděno o víkendu kolem sto padesáti letů. Meteorologové se shodují, že bouřlivé počasí má na svědomí především silné větry v horní části troposféry, které jsou známé jako proudové pruhy. Bouřky by se měly ke konci týdne přesunout do Nové Anglie.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu