ZMĚNIT MÍSTO

Lesní požáry v Coloradu a Wyomingu

19.11.2021

Hasiči už několik dní zápasí se dvěma lesními požáry ve státech Wyoming a Colorado. Díky silnému větru se plameny rychle šíří a do dnešního dne si už vybraly dvě oběti na životech. Je jisté, že plameny se budou minimálně do konce týdne rozšiřovat, protože v oblasti vane vítr o rychlosti až 75 kilometrů za hodinu.

S požáry na západě USA už bojuje několik stovek hasičů za pomoci těžké techniky včetně hasících letadel. Podle šerifa okresu Latimer v Coloradu zahynul pilot havarovaného hasícího letadla, který se snažil potlačit požár Kruger Rock Fire u Estes Parku.

Druhou obětí se stal dobrovolný hasič ve Wyomingu, který zápasil s požárem v park County. Ve Wyomingu. Meteorologové zde naměřili trvalý vítr o rychlosti 70 kilometrů za hodinu. V nárazech rychlost dosahovala dokonce devadesáti kilometrů za hodinu.

Hasiči museli evakuovat několik stovek obyvatel z oblastí, které by mohl brzy zasáhnout požár. Nejhorší obavy se naplnily a požár v polovině týdne už sežehl kolem dvanácti budov. Příčina vzniku požáru v Coloradu je stržené elektrické vedení, které neodolalo silnému větru.

Požár Kruger Rock Fire už sežehl les o rozloze několika desítek hektarů. Ke konci týdne by se mělo hasičům podařit omezit jeho šíření. Řada meteorologů se shoduje, že nepříznivé počasí je důsledkem bouřkového systému zvaného atmosférická řeka. Tento jev nedávno přinesl do Washingtonu a Britské Kolumbie smrtící záplavy a sesuvy půdy.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu