ZMĚNIT MÍSTO

Tornádo zabilo na Sicílii jednoho člověka

20.11.2021

Ve středu se na jihovýchodě ostrova Sicílie prohnalo tornádo, které způsobilo strukturální poškození a vybralo si jednu oběť. Tornáda a vichřice způsobily škody v okresech Trebalate, Serrameta a Bosco. Záchranáři během bouře ošetřili několik zraněných obyvatel.

Itálie je v poslední době vystavena extrémním výkyvům počasí, které přinesly především silné bouře doprovázené ničivým větrem a krupobitím. Tornádo po sobě zanechalo ohromné škody a zničilo i některé podniky a farmy v provincii Ragusa.

Silný vítr vyvracel stromy a starosta města Modica vyzval obyvatele, aby neopouštěly své domovy. Jedinou obětí se stal tři a padesáti lety muž, kterého srazily dveře vyrvané větrem. Ve městě bylo zraněno několik dalších obyvatel-

Jakmile se zlepší počasí, začnou se vyhodnocovat škody. Zatím je jisté, že tornádo poškodilo desítky domů, podniků a farem. Agentura civilní ochrany za 24 hodin provedla na Sicílii celkem tři sta zásahů. Většina z nich byla v Modice a Augustě.

Meteorologové varují, že osm regionů na Sicílii by mohlo být v následujících dnech opět vystaveno nepříznivému počasí a vztahuje se na ně žluté varování. Tornádo, které ve středu zasáhlo oblast města Modica bylo nejspíš F2 nebo F3.

Další slabší tornádo udeřilo na Sicílii u obce Comiso kde srovnalo se zemí čerpací stanici. Kromě tornád se na Sicílii v polovině týdne vyskytlo i několik vodních smrští. Silné bouře přináší na Sicílii a do části Itálie i vydatné srážky. Během přívalových dešťů spadlo v některých oblastech za několik hodin přes sto milimetrů srážek.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu