ZMĚNIT MÍSTO

Bouře a záplavy v egyptském Asuánu

22.11.2021

Po nepolevujících bouřích na jihu Egypta v provincii Asuán záplavy vysídlily tisíce obyvatel a zároveň vyhnaly do ulic i štíry. V provincii bylo hlášeno nejméně 500 případů bodnutí štírem. Během bouří a záplav bylo zraněno kolem čtyř set obyvatel a tři přišli o život.

Podle ministra zdravotnictví bylo za minulý týden v Egyptě podáno přes pět set dávek s protijedem. Prchající štíři, které vyhnaly deště, hledají útočiště v domech obyvatelů provincie Asuán. Zdravotníci mají pro tyto případy stále dostupných kolem třech tisíc dávek s protijedem.

Jih Egypta několik dní sužovaly silné bouře a přívalové deště, které vyvolaly bleskové záplavy. Nejhorší situace byla ke konci minulého týdne, kdy se guvernér Ashraf Attia rozhodl uzavřít i školy. Většina obyvatel má momentálně obavy z bodnutí štírem.

V oblasti Asuánských hor žije jeden z nejnebezpečnějších štírů na světě. Arabský tlustoocasý štír má vysoce toxický jed, který může člověka zabít hodinu po bodnutí. V Egyptě každým rokem zemře na bodnutí štírem několik obyvatel. Jakmile se jed dostane do krve, brzy se projeví potížemi s dýcháním a svalovými záškuby.

Záplavy v Egyptě zcela jistě poškodily stovky domů, vozidel i zemědělských farem. Po celý týden taky trápí obyvatele provincie Asuán krátkodobé výpadky elektřiny způsobené přívalovými dešti. Po celou dobu při záplavách pomáhají vojáci. Tři z nich bohužel zabil zásah elektrického proudu po zaplavení jejich tábora.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu