ZMĚNIT MÍSTO

Sníh na Moravě zkomplikoval dopravu

26.11.2021

V pátek takřka celý den na Moravě sněžilo a silničáři mají plné ruce práce. Sníh sice rychle taje, ale na řadě míst včetně dálnice D1 způsobil dopravní komplikace. Meteorologové varují, že v sobotních ranních hodinách se může tvořit náledí. Během víkendu by měly na Moravě spadnout další sněhové nebo smíšené srážky.

Na Moravě od ranních hodin sněžilo, a to i v nižších polohách. Na většině míst sníh pomalu taje a zůstává jen v horách. Na jižní Moravě napadlo během pátku průměrně 10 centimetrů sněhu, podobné množství bylo naměřeno i na střední Moravě.

Během víkendu spadnou další sněhové srážky především ve vyšších polohách. V nížinách budou srážky spíše smíšené, protože se denní teploty pohybují kolem nuly, nebo mírně nad ní. Další sněhové srážky dorazí začátkem příštího týdne a tentokrát se vyskytnou na celém území České republiky.

Kolem poledne už sněhová pokrývka na silnicích výrazně snížila sjízdnost. Policie na celé Moravě musela zasahovat u mnoha dopravních nehod. V některých případech došlo i k vážnějším nehodám, u kterých museli asistovat hasiči. K nejvíce nehodám došlo na Brněnsku, Vyškovsku a Znojemsku.

Do terénu na celé Moravě vyjely desítky posypových vozů, díky kterým je nyní už většina silnic se zvýšenou opatrností sjízdná. Sněhové srážky zkomplikovaly dopravu i v Moravskoslezském kraji. Několik kamionů zde uvízlo a zablokovalo silnice.

K dalším dopravním nehodám došlo i v Olomouckém kraji a také v oblasti Orlických hor, kde dopravu komplikovalo nejvíce náledí. V odpoledních hodinách sněžilo i v kraji Vysočina, kde došlo k dalším čtyřiceti dopravním nehodám.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu