ZMĚNIT MÍSTO

Bouře Arwen v Anglii

28.11.2021

O víkendu zasáhla Velkou Británii zimní bouře Arwen, jež přinesla kromě sněhu i silný vítr, který v nárazech dosahoval rychlosti až 160 kilometrů za hodinu. Teploty místy spadly až na minus deset stupňů Celsia a více než půl milionu domácností se dočasně ocitlo bez elektřiny.

Během řádění zimní bouře Arwen přišli o život tři lidé. Momentálně platí v Anglii výstraha před chladným počasím až do pondělí. Bouře paralyzovala nejvíce severní Anglii, Skotsko, Wales, jihozápad a Midlands.

Silný vítr zapříčinil narušení dopravy, rozsáhlé výpadky elektřiny, a dokonce byly i poškozeny některé budovy. Na dálnicích uvízla celá řada kamionů, protože bouře přinesla do Velké Británie vydatné sněžení.

Chladné počasí podle meteorologů vydrží až do začátku příštího týdne. Během bouře zůstalo uvězněno několik obyvatel v Yorkshire Dales. Nánosy sněhu zavály nejvýše položený hotel v Anglii Tan Hill Inn.

První z obětí bouře Arwen se stal muž v Severním Irsku, na jehož automobil spadl strom. Další člověk zahynul po pádu stromu v Cumbrii. Poslední člověk zahynul po nárazu auta v Aberdeenshire.

Bouře Arwen způsobila podle manažera společnosti Northern Powergrid největší škody za 15 let. Společnost dodává elektřinu na severovýchodě a v Yorkshiru. Do neděle byly obnoveny dodávky elektřiny u takřka sto osmdesáti tisíc domácností.

V severovýchodním Skotsku je spousta lidí bez dodávek elektřiny už dva dny a jsou závislí na dodávkách teplého jídla a tekutin. V tuto dobu je stále bez proudu kolem padesáti tisíc domácností, ale většina dodávek by měla být brzy obnovena.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu