ZMĚNIT MÍSTO

V Česku hrozí náledí

11.12.2021

V tomto týdnu spadlo na celém našem území velké množství sněhu, které bude od soboty v důsledku vyšších denních teplot odtávat. Z tohoto důvodu je od sobotního rána v platnosti výstraha před náledím. Dopravní komplikace a nehody ve spojitosti s náledím budou hrozit nejpozději do konce tohoto týdne.

Ke konci pracovního týdne spadlo na našem území až 20 centimetrů sněhu. Nejvíce sněžilo na jižní Moravě a na hřebenech Orlických hor a Šumavy. V horách už leží kolem padesáti až sedmdesáti centimetrů sněhu.

Většina těžkého sněhu v nižších polohách začala od pátku postupně odtávat, protože přes den jsou teploty mírně nad bodem mrazu. Jakmile začne sníh přes den odtávat a k večeru klesne teplota k bodu mrazu, začne se tvořit nebezpečné náledí. Proto by měli v těchto dnech všichni dbát zvýšené opatrnosti při jízdě i při chůzi.

Největší riziko úrazu a vážných dopravních nehod v oblasti neošetřených komunikací bude hrozit o víkendu. Všichni řidiči by měli sledovat dopravní zpravodajství a méně mobilní lidé by neměli vycházet ven. Začátkem příštího týdne by se mělo výrazněji oteplit a postupně roztají zbytky sněhu v nízko položených oblastech.

Dopravní komplikace už sníh způsobil i od čtvrtka do pátku, a to zejména na jižní Moravě. Město Brno podle všech informací zasáhlo nejvydatnější prosincové sněžení za posledních 40 let. Policie i hasiči zde evidují zvýšený počet výjezdů. Většinou se jednalo o dopravní nehody a odklízení popadaných stromů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu