ZMĚNIT MÍSTO

Vítr a ledovka v Česku

22.12.2021

S příchodem zimního slunovratu dorazily do Česka mrazivé teploty. V horách padaly teploty až na minus dvacet tři stupňů Celsia. Nejchladněji bylo na Šumavě, na stanici Rokytská slať bylo naměřeno -23 stupňů Celsia. Mrazivé počasí bude i ve čtvrtek a meteorologové varují i před ledovkou a silným nárazovým větrem na většině území.

Podle Českého hydrometeorologického úřadu se bude ledovka pravděpodobně tvořit od čtvrtka do pátku. Varování před ledovkou je vydáno pro celé území České republiky a na severu bude foukat i silný vítr.

Očekává se, že mrznoucí déšť začne tvořit ledovku kolem sedmnácté hodiny odpoledne. Výstraha se týká hlavního města a celého Středočeského kraje. Zároveň platí výstraha i pro Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký a Jihomoravský kraj včetně Vysočiny.

Ve zbývajících krajích bude výstraha platit od čtvrteční noci do pátečních deseti hodin dopoledne. Varování platí pro řidiče i chodce, protože hrozí vážné riziko úrazu. Ve by se měly ještě teploty držet pod bodem mrazu, ale v pátek dojde k mírnému oteplení.

Další varování se týká silného nárazového větru, který od čtvrtka do pátku zasáhne Liberecký, Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Pokud se naplní předpovědi, tak by měla rychlost větru v nárazech dosahovat až šedesáti pěti kilometrů za hodinu.

Stále je tu vysoká pravděpodobnost, že by letošní Vánoce mohly být na sněhu, ale pokud nějaký napadne, tak brzy i roztaje, protože v pátek a o víkendu se budou teploty pohybovat lehce nad nulou.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu