ZMĚNIT MÍSTO

Tuhá zima v Pákistánu

08.01.2022

Teploty v Pákistánu padají hluboko pod bod mrazu a husté sněžení uvěznilo spoustu vozidel nedaleko města Murree. Tuhá zima zde překvapila desítky tisíc návštěvníků a 16 z nich umrzlo. Pákistán už mobilizoval i armádu, která má za úkol pročistit silnice a zachránit co nejvíce návštěvníků.

Na Pákistánských silnicích zůstává stále uvězněno několik stovek obyvatel. Ministr vnitra se domnívá, že počet obětí může v následujících dnech ještě narůstat. Premiér Imran Khan byl celou událostí zaskočen a nařídí do budoucna přísná nařízení, díky kterým bude možné podobné katastrofě předejít.

Město Murree leží ve vzdálenosti padesáti kilometrů od hlavního města Islamábádu a patří mezi světoznámé zimní středisko, které každým rokem navštíví milion turistů. V zimním období bývají silnice spojující města často zaváty sněhem.

V Pákistánu hustě sněží už od úterý, což přilákalo davy turistů. Nyní blokují silnice tisíce automobilů, které zde uvízly pod hromadami sněhu. Podle meteorologů během čtyř dní spadlo v některých oblastech Pákistánu až 1,4 metru sněhu.

Masy sněhy způsobily kolaps v dopravě. Do oblasti města Murree je momentálně zakázaný vstup a mohou zde jezdit pouze vojáci, záchranáři a zásobovací vozy. V polovině týdne byly silnice tak zaváté, že zde uvízla i těžká technika.

Všem turistům, kteří na silnicích uvízli bylo poskytnuto jídlo a voda. Záchranné práce jsou v plném proudu a několik desítek obyvatel bylo odvezeno do nemocnice. Ministr provincie Pandžáb poznamenal, že se jedná o katastrofu a vyzval všechny, aby do oblasti nevstupovali.

 

 

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu