ZMĚNIT MÍSTO

Namrzají silnice, nebezpečí hromadné nehody

14.11.2013

14. listopadu (ČTK) - V Karlovarském kraji mrzne a namrzají i silnice. U Chebu způsobila námraza na vozovce hromadnou nehodu sedmi osobních aut. Silnice R6 byla dočasně uzavřena, informovala ČTK krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová. 
    Uzavřený je úsek od Sokolova na Dolní Dvory. "Doprava se odklání po staré I/6," dodala Týřová. V kraji v noci poklesly teplo až na minus sedm stupňů. Místy se vyskytují mlhy, které na vozovkách namrzají, a to hlavně na otevřených úsecích nebo na mostech. 

Sedm aut havarovalo ráno po 6:30 na zhruba dvoukilometrovém úseku silnice 13 na Frýdlantsku kvůli náledí. Podle policie skončilo mimo vozovku šest osobních a jedno nákladní auto, nikomu se nic nestalo. Silničáři doporučují opatrnou jízdu i na dalších místech Libereckého kraje, hlavně na vozovkách III. tříd. ČTK to řekl krajský dispečer zimní údržby silnici nižších tříd Pavel Pospíšil. "Lokální náledí se může tvořit hlavně v lesních úsecích," uvedl Pospíšil. 
    Na Frýdlantsku měli motoristé problémy na Albrechtickém kopci. "Albrechťák je klimaticky specifický, nedalo se to dopředu odhadnout," uvedl dispečer Tomáš Hrubeš ze společnosti Eurovia, jež má údržbu I. tříd v Libereckém kraji na starosti. Jinde podle něj problémy nejsou. 
    V noci byly teploty v kraji ve vyšších polohách pod nulou, podle meteorologů by v noci mohlo ojediněle slabě sněžit.

Namrzlá vozovka byla zřejmě příčinou dvou dopravních nehod, které se dnes ráno staly mezi obcemi Jamné a Zhoř na Jihlavsku. Jeden z účastníků nehod utrpěl lehčí zranění. Silnice je na nezbytně dlouhou dobu pro dopravu uzavřena. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. 
    První nehoda byla policistům oznámena v 07:15. "Řidič osobního auta nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a narazil do můstku," uvedla mluvčí. Krátce nato se nedaleko místa nehody srazily další dva osobní automobily. Na místě jsou policisté, hasiči a záchranáři.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu