ZMĚNIT MÍSTO

USA zasáhla ohromná zimní bouře

06.02.2022

Velkou část Spojených států amerických zasáhla zimní bouře, která následně zapříčinila výpadky v několika státech od Texasu až po New York. Velké množství sněhu a mrznoucí déšť způsobil dopravní komplikace a desítky dopravních nehod.

Během řádění zimní bouře v USA se ocitlo bez elektřiny kolem čtyř set tisíc obyvatel žijících v devíti státech. Nejvíce výpadků elektřiny je evidováno v Texasu, Arkansasu, Tennessee, Ohiu a New Yorku. Kombinace nízkých teplot a silného větru na mnoha místech vedla k tomu, že došlo ke stržení elektrického vedení a stovek vzrostlých stromů.

Vzhledem k tomu, že bylo poškozeno elektrické vedení v několika státech, oprava a obnova dodávek elektřiny může v některých případech trvat i několik dní. Letošní zimní bouře v USA není zdaleka tak silná, jako ta v minulém roce, kdy se ocitlo bez elektřiny kolem čtyř milionů domácností. Zimní bouře, která postihla USA loni se stala osudnou pro stovky obyvatel.

Během řádění zimní bouře v Texasu došlo k mnoha dopravním nehodám. Bylo zraněno několik obyvatel, kteří byli ihned převezeni do nemocnice v Memphisu. Podle hasičů se při jedné řetězové autonehodě srazilo 16 automobilů.

Ve městě Memphis v Texasu padaly teploty hluboko pod bod mrazu a hasiči museli odklízet přes dvě stovky vyvrácených stromů, které blokovaly silnice.

Zimní bouře od poloviny týdne narušovala leteckou, silniční i železniční dopravu. Od středy do pátku zde musely letecké společnosti zrušit kolem jedenácti tisíc letů. Pokud se naplní předpovědi meteorologů, tak se bouře o víkendu pomalu přesune na moře.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu