ZMĚNIT MÍSTO

Při záplavách na Sardinii zemřelo nejméně 12 lidí

19.11.2013

   19. listopadu  2013 - Řím (ČTK) - Nejméně 12 obětí mají záplavy na italském ostrově Sardinie. Voda v ulicích severosardinského města Olbia dosáhla po přívalovém dešti výšky až tři metry. Stovky lidí byly evakuovány, někteří se pohřešují, informovala dnes agentura ANSA.
    Živel vyvolaný prudkou bouří strhl několik mostů, většina lidí přišla o život, když se před velkou vodou snažila ujet v autech. Voda způsobila také řadu sesuvů podmáčené půdy a nebezpečných děr v silnicích.
    Převážnou část obětí si živel vybral v přístavním městě Olbia a v nedalekém městě Gallura. Mezi mrtvými jsou podle agentury matka s dcerou, jejichž těla byla nalezena v automobilu, a rovněž policista, jehož vůz smetla valící se voda, když jel na pomoc sanitce uvízlé v záplavě. Tři lidé zemřeli při pádu jednoho z mostů. Devadesátiletou ženu našli záchranáři mrtvou v jejím zaplaveném domě.
    Nejméně deset lidí úřady pohřešují. Do Olbie již nad ránem zamířil guvernér autonomního regionu Sardinie Ugo Cappellacci, podle nějž se jedná o "tisíciletou vodu".
    Lidé na severu ostrova byli podle agentury ANSA po bouři bez elektřiny, nefunguje velká část veřejné dopravy. Řada škol dnes zůstává zavřená.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu