ZMĚNIT MÍSTO

Kalamita po krupobití na jihu Německa

08.06.2022

Scéna podobná zimě byla zachycena v jihoněmeckém městě Weiler-Simmerberg v neděli poté, co intenzivní bouře pokryla ulice kroupami, které se nahromadily do několika metrů.

Videozáznam zachytili místní obyvatelé, kteří ukazují, jak traktory orají kroupy, jako by byl sníh. Teploty kolem 20 °C pomohly rychle roztavit padlé kroupy.

Hromady krup pocházely z bouřek, které se o uplynulém víkendu vyskytly v částech západní a střední Evropy. Bouře také svrhly kroupy o velikosti tenisových míčků z Francie do Rakouska.

Silné bouře propukly v neděli a zasáhly území východní Francie, Belgie, Nizozemska, Švýcarska, severní Itálie, Rakouska a jižního Německa. Pásy silných bouřek, které postupovaly přes region, přinesly v průběhu několika hodin vydatné srážky. Několik meteorologických stanic v Rakousku vytvořilo nové červnové větrné rekordy, včetně letiště v Innsbrucku, které v nárazech dosahovalo rychlosti 143 km/h.

Předpovídá se, že podmínky v západní a střední Evropě zůstanou nestabilní, protože se v regionu do konce týdne vyvinou další přeháňky a bouřky. Ačkoli další silné bouřky nejsou předpovídány, další srážky by mohly zvýšit obavy ze záplav po víkendovém vydatném dešti.

Odkaz na video 

Zdroj: AccuWeather

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu