ZMĚNIT MÍSTO

Národní park Yellowstone pod vodou

22.06.2022

Americké úřady uzavřely kvůli záplavám Yellowstonský národní park a nařídily více než 10 000 návštěvníkům Yellowstonského národního parku, aby oblast opustili kvůli rozsáhlým záplavám. Povodně na severu parku zničily mosty a silnice a napáchaly další škody, mrtví ani zranění ale nejsou hlášení, informovala agentura AP.
 

Odkaz na video

Park, který letos slaví své 150. výročí, by mohl zůstat zavřený až týden a jeho severní vchody by se letos v létě již vůbec nemusely otevřít, uvedl správce Cam Sholly. "Voda tu pořád běsní," dodal Sholly, podle nějž se dá i o nadcházejícím víkendu očekávat deštivé počasí, které může způsobit další záplavy.

Řeka Yellowstone dosáhla historické úrovně po několikadenních lijácích a rychlém tání sněhu. Záplavy způsobily značné škody na jihu státu Montana a na severu Wyomingu, kde pod vodou ocitla malá města a byly hlášeny výpadky dodávek elektřiny.

Záplavy přišly do Yellowstonského parku na začátku letní turistické sezony, která přitahuje miliony turistů. Ti v parku obdivují gejzíry, tryskající do výše desítek metrů, bublající bahenní sopky, barvami hrající horké prameny. A také hluboké rozeklané kaňony, vodopády, vysoká pohoří či potulující se stáda bizonů nebo rodinky medvědů.

Zdroj: www.ekolist.cz

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu