ZMĚNIT MÍSTO

Podivuhodné pláže

27.06.2022

Vybrali jsme pro Vás 7 světových pláží, na jejichž návštěvu se vyplatí šetřit.

Whitehaven Beach, Whitsunday Islands, Australia

Pláž Whitehaven na ostrovech Whitsunday v Austrálii je úžasný sedmikilometrový úsek s bílým pískem a tyrkysovou vodou. Zatímco tam budete, můžete kempovat a grilovat. Cestovat ale budete muset lodí, vodním skútrem, hydroplánem nebo helikoptérou, protože tu neexistují žádné silnice.

Lucky Bay, Australia

Lucky Bay se nachází na jihozápadním pobřeží Austrálie. Písek je čistě bílý, voda průzračná, tyrkysová a klidná. Oblast je známá pozorováním velryb, šnorchlováním, plaváním – a ano, v tomto národním parku můžete na pláži spatřit i klokana nebo dva!

Prasečí pláž, Exumas, Bahamy

Na tomto ostrově, na kterém je tato pláž, Big Major Cay, sice lidé nebydlí, ale o prasata není nouze! Prasečí pláž v oblasti Exuma na Bahamách je domovem rodiny přátelských, i když frkajících prasat, která budou plavat v tropické vodě vedle vás.

Navagio Beach, Zakynthos Island, Greece

Pláž Navagio je odkrytá zátoka na pobřeží Zakynthosu na řeckých ostrovech. Na fotce je skutečný vrak lodi, který můžete vidět na písku uprostřed pláže, v 80. letech minulého století najel Freightliner na mělčinu během bouře. Není divu, že je také známá jako Shipwreck, ale protože se říká, že loď převážela kontraband, je pláž známá také jako " Pašerácká zátoka " !

Maya Bay, Thajsko

Maya Bay v Thajsku je tropická laguna, kterou proslavil film Pláž s Leonardem DiCapriem v 90. letech v hlavní roli. Nachází se v národním parku Thara-Mu Ko Phi Phi, turistický přístup na samotnou pláž byl od roku 2018 omezen, aby se umožnila regenerace korálového útesu.

Vaeroy, Lofoty, Norsko

Navštivte od května do července ostrov Vaeroy na ostrovech Lofoty v Norsku a užijete si pláž v půlnočním slunci! Oblíbené turistické a rybářské místo, přístup na ostrov je trajektem nebo vrtulníkem.

Pláž Radhanagar, Andamanské souostroví, Indie

Pláž Radhanagar na ostrově Havelock na Andamanských a Nicobarských ostrovech je zaměřena na rozvoj a propagaci ekoturistiky. Na místní pláži potkáte na cestách želvy, delfíny, ryby a příležitostně i slony.

Zdroje: www.triponmag.comcz.depositphotos.comwww.pixabay.com

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu